ABOUT US
Laboratory Equipment
Arduino kits
20 * Uno R3, mega, nano, nodemcu V3, Arduino kits + sensors, LoRA
ARRIA 10 GX FPGA
3*ARRIA 10 GX FPGA BOARD for PCI Express (PCIe) prototyping
Xilinx VIRTEX
10 * Xilinx VIRTED 6 ML605 FPGA boards
3D Printers
Prusa i3 mk3 (PLA, PETG, ABS), Creality ld-002h (resin)
Pynq FPGA
10 * Python accelerated FPGA board
ALTERA
3 * Altera (Intel) FPGA boards for FPGA prototyping
Μέλη εργαστηρίου ROBIS

Μηνάς Δασυγένης
ΕΠΙΚΟΥΡΟς ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Ο Μηνάς Δασυγένης είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή Κοζάνης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην ερευνητική περιοχή του σχεδιασμού ενσωματωμένων συστημάτων και επιταχυντών σε ομοιογενείς ή ετερογενείς αρχιτεκτονικές. Διαθέτει πάνω από 16 χρόνια διδακτική εμπειρία σε Λειτουργικά Συστήματα, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Ενσωματωμένα Συστήματα, Παράλληλα & Κατανεμημένα Συστήματα, Δίκτυα Υπολογιστών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αρχιτεκτονική υπολογιστών, τη ρομποτική, τα ενσωματωμένα και κυβερνοφυσικά συστήματα, το gamification, το Διαδίκτυο των πραγμάτων και την ασφάλεια υπολογιστών.

Μιχαήλ Δόσης
Καθηγητής
Ο Δρ Μιχαήλ Φ. Δόσης κατέχει θέση Αναπληρωτή Καθηγητή Προγραμματισμού Η/Υ στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής (πρώην Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών) του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, από τον Νοέμβριο του 2012 έως και σήμερα (ΦΕΚ διορισμού: 1175/2‐11‐2012, Τεύχος Γ). Κατείχε για 5 χρόνια θέση Επίκουρου Καθηγητή Προγραμματισμού Η/Υ στο τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, του παραρτήματος Καστοριάς, του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, από τον Οκτώβριο του 2007 έως και τον Οκτώβριο του 2012. Διατέλεσε για 7 χρόνια Senior ASIC/FPGA Design Engineer & συγγραφέας/συντάκτης προτάσεων για
χρηματοδότηση ερευνητικών έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα τμήματα Αναπτυξιακών
Προγραμμάτων και Σχεδίασης VLSI.

Γεώργιος Φραγκούλης
Καθηγητής
Ο Γεώργιος Φραγκούλης είναι καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης με Πτυχίο του Μαθηματικού Τμήματος, Μαθηματικό Τμήμα, ΦυσικοΜαθηματική Σχολή Α.Π.Θ., (1981-1985), (7.85 /10). Έχει Διδακτορικό δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δίπλωμα Πληροφορικής (Θεωρία Ελέγχου), Μαθηματικό Τμήμα, , Τομέας Επιστήμης Υπολογιστών και Αριθμητικής Ανάλυσης, Φυσικομαθηματική Σχολή Α.Π.Θ. (1986-1990), ’Αριστα’. Επιβλέπων καθηγητής Α.Ι.Γ. Βαρδουλάκης.

Nικόλαoς Mπαράς
Υπ. Διδάκτορας
Ο Νικόλαος Μπάρας είναι ερευνητής και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατέχει δίπλωμα από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι “Αλγόριθμοι βελτιστοποίησης για ρομποτικές εφαρμογές”. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αλγόριθμους δρομολόγησης και τα αλγόριθμους βέλτιστης κάλυψης χώρου. Ενδιαφέρεται επίσης για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη ρομποτική και γενικότερα στα Ενσωματωμένα Συστήματα. Ο Νικόλαος έχει δημοσιεύσει αρκετές ερευνητικές εργασίες σχετικές με αυτά τα θέματα σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Είναι επίσης συνιδρυτής της εταιρείας appload.

Αντώνιος Χατζησάββας
Υπ. Διδάκτορας
Ο Αντώνης Χατζησάββας είναι απόφοιτος του πρώην Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ως προπτυχιακός φοιτητής είχε συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις και διαγωνισμούς ρομποτικής. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του ξεκίνησε το διδακτορικό του στο εργαστήριο Ρομποτικής Ενσωματωμένων και Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με επιβλέπον τον κύριο Μηνά Δασυγένη Επίκουρο καθηγητή. Τα ρευτικά του ενδιαφέροντα είναι η αυτόνομη πλοήγηση ρομποτικών εφαρμογών εφαρμόζοντας και βελτιστοποιώντας τους αλγορίθμους για την μείωση της ενέργειας και την αύξηση της αυτονομίας.

Δημήτριος Ζιούζιος
Υπ. Διδάκτορας
Ο Δημήτρης Ζιούζιος είναι είναι ερευνητής και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στον σχεδιασμό και αξιοποίηση ενσωματωμένων συστημάτων στον τομέα του περιβάλλοντος και κυρίως στις τεχνολογίες αντιρρύπανσης & ανακύκλωσης. Ερευνητικά ασχολείται επίσης με την όραση μηχανής για ρομποτικές εφαρμογές. Έχει μεγάλη εμπειρία στα ερευνητικά έργα και είναι μέλος σε επιστημονικούς συλλόγους.

Γεώργιος Μαρασλίδης
Υπ. Διδάκτορας
Σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, με ενεργειακή κατεύθυνση. Η διπλωματική μου εργασία είχε το θέμα : “Δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης (αποθετηρίου) με την χρήση του Dspace”, στον τομέα λογισμικού. Πήρα το μεταπτυχιακό της “Μηχατρονικής”, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Το θέμα της μεταπτυχιακής διπλωματικής μου εργασίας ήταν “Ελεγκτής με χρήση τεχνικών Ασαφούς Λογικής για διπλό ανάστροφο εκκρεμές σε όχημα”. Πλέον, είμαι στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Π.Δ.Μ. στο ερευνητικό αντικείμενο “Ασαφείς Ελεγκτές Ιδιόμορφων συστημάτων αυτομάτου ελέγχου, εφαρμογή σε Ρομποτικούς Χειριστές”. Γνωρίζω FORTRAN, C/C++, Python ενώ έχω και δεκαπενταετή εμπειρία σε συστήματα Linux/UNIX. Γνωρίζω Matlab, Multisim, Autocad και Solidworks και ασχολούμαι με θέματα Μηχατρονικής, Ρομποτικής και Σ.Α.Ε.

Θεορώρα Σανιδά
Υπ. Διδάκτορας
Η Θεοδώρα Σανιδά είναι ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και Υπολογιστών Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Πήρε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στα συστήματα πληροφορικής στο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος πτυχίου από το τμήμα Πληροφορικής. Ο τίτλος της διδακτορικής της διατριβής είναι “Σχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογών σε ετερογενή υπολογιστικά συστήματα”. Το κύριο αντικείμενό της ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νευρωνικά δίκτυα, μηχανική μάθηση, βαθιά μάθηση, όραση υπολογιστών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, επιταχυντές, αρχιτεκτονική σχεδίαση σε συστοιχίες προγραμματιζόμενων πυλών πεδίου (FPGA), ενσωματωμένα συστήματα και χαμηλής ενέργειας. Τέλος, σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά, η Θεοδώρα έχει δημοσιεύσει αρκετές ερευνητικές εργασίες που σχετίζονται με αυτά τα θέματα.

Μαρία Παπατσιμούλη
Υπ. Διδάκτορας
Είμαι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Η\Υ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Μελέτη και υλοποίηση wearable συστήματος αυτόματης μετάφρασης Νοηματικής Γλώσσας με χρήση Διαδικτύου των πραγμάτων(IOT)». Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος πάνω στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική με εξειδίκευση στα συστήματα υπολογιστών. Επίσης έχω πτυχίο Μηχανικού Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, αλλά και Μηχανολόγου Μηχανικού και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ. Εργάζομαι στην εκπαίδευση από το 2009 και έχω απασχοληθεί σε διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες όπως το Πανεπιστήμιο, σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας , σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αλλά και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Αργύρης Σιδέρης
Υπ. Διδάκτορας
Ο Αργύριος Σιδέρης είναι ερευνητής και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και διεξάγει την ερευνητική του διατριβή με θέμα “Ασφάλεια και κρυπτογραφικές εφαρμογές σε ενσωματωμένα συστήματα”. Κατέχει πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών “Πληροφορική” και μεταπτυχιακό δίπλωμα στα “Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού”, της σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό VLSI συστημάτων σε επίπεδο υλικού. Συγκεκριμένα, με την υλοποίηση και παραμετροποίηση κρυπτογραφικών αλγορίθμων σε FPGA, με σκοπό την αύξηση της ταχύτητας εκτέλεσης, μείωση των κύκλων εργασιών και την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Τέλος, έχει δημοσιεύσει αρκετές ερευνητικές εργασίες, που σχετίζονται με αυτά τα θέματα, σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.
CONTACT
US
We are constantly looking for new partners who share the same interests as us and have the same passion for research and development. If you have any questions about the Robotics, Embedded and Integrated Systems Laboratory, please do not hesitate to contact us.